Mijn verhaal

Ooit wilde ik ontwerper of marketeer worden bij Ferrari in Italië. Dat doel bleek niet heel onrealistisch, want ik mocht na m’n afstuderen tijdelijk evenementen organiseren bij rivaal Lamborghini. Ik nam deze kans met beide knuisten aan en verkaste naar Noord-Italië. In de periode dat ik daar woonde en werkte, proefde ik in een oergezellig eethuisje nabij Modena een type wijn dat ervoor zorgde dat ik bijna van m’n stoeltje viel van verbazing.

Nieuwe ambitie
M’n vader, van Italiaanse komaf, was er al bekend mee en bestelde ‘m tijdens een bezoek. De smaakcombinatie van rood, koud, droog én bubbeltjes vond ik echt onvergelijkbaar lekker. Ik sprak aan tafel direct m’n niet te bedwingen nieuwe ambitie uit deze unieke wijn naar Nederland te halen. Dat bleef nog zo’n tien jaar bij geen-gaatjes-vullende praatjes.

Trofee
Op een dag, weer terug in Nederland, was ’t plots helder: ik ga ervoor! Ik bezocht tijdens m’n zomervakantie meerdere wijnboeren in de omgeving van Modena, want ik wilde per se de allerbeste rode bruiswijn in z’n soort vinden. Ook ging ik op bezoek bij wijnboer Pezzuoli die verantwoordelijk was voor die onvergetelijke eerste slok. De fles die toen op tafel stond, deed nadien thuis dienst als een soort trofee en vereenvoudigde de speurtocht. De door mezelf uitgeschreven wedstrijd onder de makers van rode bruiswijn werd gewonnen door, **tromgeroffel klinkt**, Alberto Pezzuoli! Ook nu weer deden m’n smaakpapilletjes de boogiewoogie bij het proeven van zijn wijn. Ik klopte bij hem aan, op het moment dat hij ’t overnam van zijn ietwat conservatieve vader. Alberto was wel te porren voor een Nederlands exportavontuur van zijn unieke rode bruiswijn. In een poging de – voor Nederland onbekende – smaaksensatie treffend over te brengen, bedachten we speciaal voor onze markt een nieuwe fles, merk- en soortnaam.

U bent gered
Het wijnhuis van Pezzuoli is gevestigd in Maranello, het beroemdste dorp van Italië. Waarom zo bekend? Ferrari komt hiervandaan. En zo ben ik geografisch toch nog in de buurt gekomen van mijn eerste droombaan. Maar m’n leven als Wijnboer Aan Huis wissel ik niet meer in. Ik beleef er oprecht veel lol aan anderen aan te steken met het rode bruiswijnvirus. Geloof me: U bent gered met Sparkling Red!