sparkling red

Rood, droog én bubbeltjes? Huh, bestaat zo’n wijn echt? Jazeker! Bellofresco Sparkling Red wordt gemaakt van de beste, met de hand geplukte druiven van het vruchtbare land ten zuiden van Modena in Noord-Italië. De licht bruisende rode kwaliteitswijn van Bellofresco is droog en weet enthousiast donker fruit, eigenwijze tannines, een stevig bitter en frisse zuren met elkaar te verenigen. Lekker op zichzelf, tijdens de borrel en steviger eten als pasta, pizza, gegrild vlees en charcuterie.

Serveer gekoeld
De Sparkling Red van Bellofresco serveer je gekoeld. In Italië wordt deze dorstlesser royaal ingeschonken in een eenvoudig wijnglas. Afwezig blijft de vaak wat decadente wijnkoeler. Zet de fles zonder poespas op tafel. De smaak van een droge rode bruiswijn past niet zo 1-2-3 in ieders referentiekader, dus het kan zijn dat je even aangenaam in de war bent. Advies: maak ‘m binnen max een dag of twee op. Ik geef je bij levering een wijnstoppertje, zodat je de geopende fles weer gesloten terug kunt zetten in de koeling.

Soort Vino rosso frizzante secco
Herkomst Maranello (Modena), Emilia-Romagna, Noord-Italië
Wijnhuis Cantina Pezzuoli
Smaakt naar Droog, donker fruit, bitter en frisse zuren
Bruisniveau Licht bruisend
Vinificatie Charmat-methode
Alcoholpercentage 11.5%
Maat 0,75l
Serveertemperatuur Ideaal is 6°C (zet de fles(sen) gemakshalve in de koelkast)
Bruisend goed bij Pizza (wel een goede), pasta, gegrild vlees en charcuterie
Wijnkoeler Volgens traditie niet nodig (mag wel)
Bewaren De wijn wordt jong, bij voorkeur binnen twee jaar – na botteling – gedronken